Drentse Startup 2017

Drentse Startup 2017

De ‘Drentse Startup 2017’ is een initiatief van de stichting Young Business Award. Jaarlijks wordt er met de Drentse Startup de meest veel belovende startup in de Provincie Drenthe bekend gemaakt. Op dinsdag 6 juni 2017 is in het Atlas Theater (inloop 19:00) de bekendmaking van de meest veel belovende Drentse startup van het jaar 2017. Drentse bedrijven kunnen zichzelf tot en met 24 februari 2017 aanmelden voor de startup competitie en hiermee kans maken op de prijzenpot ter waarde van 2500 euro. De eerste selectieronde van de Drentse Startup is op dinsdag 28 maart in De Nieuwe Kolk en de tweede selectieronde is op dinsdag 2 mei in De Tamboer. De finale van de ‘Drentse Startup 2017’ is op dinsdag 6 juni 2017 in het Atlas Theater te Emmen.

Stichting Young Business Award

De stichting Young Business Award reikt jaarlijk een aantal onderscheidingen uit. De ‘Drentse Startup 2017 is een van deze onderscheidingen. Hiermee valt de ‘Drentse Startup 2017’ onder de stichting Young Business Award.

Tijdens de finale van de Young Business Award wordt jaarlijks de meest veel belovende startup van Nederland bekend gemaakt. Tijdens het traject van de Young Business Award For Students haalt de stichting Young Business Award ondernemende student voor een startupbootcamp één week lang uit de schoolbanken met al doel om hun te helpen met het starten van een eigen bedrijf. Daarnaast reikt de stichting Young Business Award met de Drentse Startup één keer per jaar de prijs uit voor meest veelbelovende startup (gevestigd) in de Provincie Drenthe. De stichting Young Business Award ambieert het om startups met de verschillende onderscheidingen de kans te bieden om te excelleren én om de ondernemersgeest in de Provincie Drenthe te inspireren.

Door een flink aantal strategische samenwerkingen met verschillende partners werkt de stichting Young Business Award aan een beter ecosysteem voor startups in (Noord-)Nederland. De stichting biedt start-ups naast het podium dat ze verdienen de gewenste infrastructuur om hun startup te lanceren. Via de nieuwsbrief van de Young Business Award kunt u op de hoogte blijven van alle activiteiten van de stichting Young Business Award.

Young Business Award 2017

Tijdens de finale van de Young Business Award 2017 wordt door de stichting Young Business Award de meest veel belovende startup van Nederland bekend gemaakt. Alle startups die graag mee willen strijden om de prestigieuze titel kunnen zich zelf tot en met dinsdag 31 januari 2017 aanmelden als deelnemer. Hierna volgt een selectieperiode waaruit de achttien startups geselecteerd worden die tijdens één van de twee semi finales mogen pitchen.

In het traject van de Young Business Award 2017 worden er twee semi finales georganiseerd. Het seizoen van de Young Business Award 2017 start met een semi finale in Hoogeveen op dinsdag 21 maart gevolgd door de tweede semi finale in Assen op dinsdag 25 april. Tijdens elke semi finale krijgen negen startups de kans om hun businessmodel in zestig seconden te pitchen voor een vakkundige jury met als doel om één van de drie finale tickets (per semi finale) te bemachtigen. De zes finalisten, die geselecteerd zijn uit de twee semi finales, strijden op dinsdag 6 juni tijdens de finale van de Young Business Award 2017 om de prijzenpot van maar liefst 12.500 euro!