Finale Drentse Startup 2018

dinsdag 6 juni 2017 om 19:00

Atlas Theater Emmen

Henk Brink


In de slipstream van de Young Business Award 2018 werd donderdag 7 juni 2018 de prijs ‘Drentse Startup van het jaar 2018’ uitgereikt. Tijdens de finale in het Atlas Theater zagen iets meer dan 125 bezoekers dat Arvick werd gekroond tot winnaar. Zij bleven de andere finalisten Cleverdesk en Storage Share voor. Winnaar Arvick ging naast de eer ook met de prijzenpot van 2.500 euro naar huis.

Nadat voorzitter Arjen Banach de zaal warm had gemaakt voor de avond, werd het podium geschonken aan de drie finalisten van de avond. Arvick beet het spits af en bracht onder belangstelling van onder meer de winnaar van vorig jaar Bakschik Martirosian als eerste hun pitch ten gehore. Naast de pitches van Cleverdesk en Storage Share vertelden ook TopDutch-campagneleider Gerard de Boer, Vasco Rouw van VascoGames en de burgemeester van Emmen boeiende verhalen over op het publiek.

Alle drie een goed verhaal
De jury liet weten dat ze de beslissing na de pitches zeer moeilijk vonden. “Moeilijker dan gedacht”, liet juryvoorzitter Ronald Klarus weten. “Wij krijgen vooraf natuurlijk de businessplannen van alle drie. Op basis daarvan hadden we wel een grote kanshebber in gedachten. Maar nadat we de pitches hadden gehoord, was er toch wel een flink overleg nodig. Ze hadden alle drie een goed verhaal, allemaal in een andere richting.”

Arvick ‘Drentse Startup van het jaar 2018’
Arvick zet bouten moeren ‘op moment’. CEO Henk van den Berg: ,,Een bout is eigenlijk een veer. We rekken bouten een beetje uit. Alle bouten zetten we in windmolens met dezelfde kracht vast waarmee ze allemaal op hetzelfde moment staan. Dan heb je gelijke druk en een kwalitatief betere verbinding. Hiermee is won Arvick de finale van de ‘Drentse Startup 2018’ met de prijzenpot van 2.500 euro en de titel: ‘Drentse Startup van het jaar 2018’.

Meld u aan als bezoeker voor Finale Drentse Startup 2018