Blog

Arvick (Drentse Startup van het jaar 2018)

6 juni 2018

arvick

Arvick (Hoogeveen) heeft een methode ontwikkeld om met behulp van ultrasoonmetingen te testen of bouten en moeren in bijvoorbeeld windmolens goed vast zitten. Arvick kan met haar techniek grote 120 bouten en moeren in 4 uur tijd vastzetten, daar waar de traditionele methode 12 uur kostte. Het levert een enorme besparing op. CEO Henk van den Berg (1968) ging in 2015 van start en kwam vorig jaar met stip op de 73e plaats binnen in de landelijke MKB-innovatie top 100. De starter maakte in het eerste jaar al winst en is inmiddels internationaal actief.

De doorbraak van Arvick kwam toen het bedrijf gevraagd werd met spoed een windpark op de Noordzee opnieuw vast te zetten. De opdrachtgever vermoedde dat de verbindingen niet deugden en Arvick wist dat gedetailleerd te bevestigen. Momenteel is het bedrijf vooral actief bij meer windparken op de Noordzee, maar ook de nieuwe achtbaan van Attractiepark Slagharen werd aangepakt. De Arvick methode werkt overal waar de veiligheid van verbindingen extra aandacht vereist.

Donderdag 7 juni 2018 werd Arvick door gedeputeerde Henk Brink gekroond tot ‘Drentse Startup van het jaar 2018’ in het Atlas Theater te Emmen.