Blog

Finalist ‘Drentse Startup 2018’ Storage Share

6 juni 2018

storageshare
Storage Share (Hoogeveen) is een online marktplaats voor de opslag van inboedels in leegstaande gebouwen. Founders zijn Julian Doorten (1990) uit Tiendeveen en Niels van Eck (1989) uit Pesse. Doorten komt uit een ondernemende familie, bekend van het garagebedrijf in Hoogeveen. Ook runnen zijn ooms een garage in Gasselte en een tankstation in Pesse.
Doorten en Van Eck startten in 2016 met het idee een soort Airbnb voor opslagruimte te beginnen, waarbij particulieren hun inboedel tijdelijk bij andere particulieren opslaan. Gaandeweg bleek er echter vooral behoefte in de markt te zijn voor het huidige concept van Storage Share, waarbij leegstaande kantoren worden benut voor het tijdelijk opslaan van inboedels. Dat werkt ook beter dan ruimte bij particulieren, met alle obstakels van dien.
Ten opzichte van de traditionele opslagruimte is het voordeel van Storage Share dat leegstaande kantoren vaak gestoffeerd zijn en meer luxe en faciliteiten bieden. Ook is opslag nu in kleinere plaatsen mogelijk en dus dichtbij huis. Dat wordt erg gewaardeerd door mensen die hun dierbare inboedel tijdelijk ergens moeten stallen.

Doorten en Van Eck hebben in de afgelopen twee jaar als startende Drentse ondernemers veel flexibiliteit getoond door in te springen op de vraag vanuit de markt, terwijl ze met zowel hun oorspronkelijke als hun huidige concept uniek zijn. Ze maken landelijk furore en vinden investeerders op hun pad die opschaling en groei mogelijk maken.