Blog

Dit zijn de finalisten van de ‘Drentse Startup 2018’

5 mei 2018

De drie finalisten van de ‘Drentse Startup van het jaar 2018’ zijn bekend! De startups Cleverdesk, Storage Share en Arvick strijden dit jaar om de prijzenpot van 2.500 euro en de titel: ‘Drentse Startup van het jaar 2018’.

Finalist Arvick (Hoogeveen)
Arvick zet bouten moeren ‘op moment’. CEO Henk van den Berg: ,,Een bout is eigenlijk een veer. We rekken bouten een beetje uit. Alle bouten zetten we in windmolens met dezelfde kracht vast waarmee ze allemaal op hetzelfde moment staan. Dan heb je gelijke druk en een kwalitatief betere verbinding. Lees hier het verhaal van Arvick op Noordz»

Finalist Cleverdesk (Assen)
Cleverdesk biedt online software aan bedrijven om te kunnen plannen, organiseren en communiceren. In de woorden van mede oprichter Maarten Overeem: ,,Het gaat als een speer, het model is heel goed schaalbaar. We zijn nu ook eerder scale-up dan startup. We hebben nu 10 tot 15 klanten en ongeveer 800 gebruikers. Het gaat best goed, maar eigenlijk zouden we nog meer aan marketing moeten doen”. Lees hier het verhaal van Cleverdesk op Noordz»

Finalist Storage Share (Hoogeveen)
Storage Share wordt veelal gezien als een Airbnb voor opslagruimte. Waar in eerste instantie werd ingezet op opslag bij particulieren, werd de focus daarna verlegd naar opslag in bedrijfsruimte. ,,We vonden onze aanpak sociaal, een beetje deeleconomie’’, aldus oprichter Julian Doorten. Zo verhuren ze nu ruimte in leegstaande bedrijfspanden door heel Nederland. Lees hier het verhaal van Storage Share op Noordz»

Donderdag 7 juni wordt bekend welke startup met de hoogste eer aan de haal gaat. Dan wordt in het Atlas Theater in Emmen de meest veelbelovende Drentse Startup bekend gemaakt. Deze uitreiking vind plaats voorafgaand aan de finale van de Young Business Award 2018. De winnaar van de ‘Drentse Startup’ gaat naar huis met de prijzenpot van 2.500 euro.