Halve Finalisten

De halve finalisten van de Drentse Startup 2020 zijn SpaceTime Layers, Owner en CuRe Technology. Deze echte Drentse bedrijven zijn geselecteerd uit 61 aangemelde bedrijven!

De startups gaan op zaterdag 13 februari 2021 de strijd met elkaar aan tijdens de aflevering van de halve finale van de Drentse Startup. Er is in de finale plaats voor 2 startups. Wie dit gaan zijn wordt tijdens de finale aflevering op 20 februari 2021 bekend gemaakt.

SpaceTime Layers, Tynaarlo

Patrick Trentelman – SpaceTime Layers

Oud-onderwijzer Patrick Trentelman ontwikkelde in zijn klas het eerste idee voor zijn startup SpaceTime Layers. Dat is een interactieve plattegrond die bestaat uit een serie ‘gestapelde’ digitale kaarten, met informatie over de omgeving waar de gebruiker zich bevindt. Zo brengt het bijvoorbeeld de lokale geschiedenis of cultuur tot leven. Trentelman: ,,Spacetime biedt het platform; organisaties vullen het met content.’’

Owner, Emmen

Huub van Buul – Owner

OWNER neemt de vastgoedsector administratieve lasten uit handen: het verstuurt facturen namens eigenaren, onderhoudt relaties voor hen en registreert bijvoorbeeld waar alle sleutels te vinden zijn. En de ambities van founder Huub van Buul zijn groot. ,,Toen ik ermee begon, dacht ik het voor de Nederlandse markt te maken. Maar toen ik op internet rondkeek, bleek nog nergens ter wereld zo’n platform. Sindsdien kijken we internationaal.’’

CuRe Technology, Emmen

Mike de Lange – CuRe Technology

Ze haalden het Amerikaanse Coca Cola afgelopen jaar binnen als investeerder voor hun nieuwe proeffabriek in Emmen. En CuRe Technology deed de wereld van de plastics nog verder versteld staan. De startup maakte bekend alle plastics te kunnen recyclen met hun eigen ontwikkelde innovatie. Het maakt niet uit welke kleur, toevoegingen of samenstellingen. Wordt dit de doorbraak in plastic recycling?