Student Business Award

Nieuwe editie Drentse Student Business Award: “De ‘Drentse Startup van het jaar’ is een sterk podium met 130.000 kijkers op RTL-Z & Videoland”

De Drentse Startup van het jaar is een podium waar Drentse student ondernemers en startups om zitten te springen, want het is een van de weinige kansen zich te tonen aan een groter publiek. Dit jaar groeit het podium van de startup competitie opnieuw. De wedstrijd voor Drentse startups wordt voor het eerst uitgezonden via RTL-Z en Videoland.

Dit gebeurt in navolging van de YBA (Young Business Award), de contest voor de nationale top van scale-ups waarvan de hele competitie in vijf tv-afleveringen via die kanalen wordt uitgezonden. Bij de Drentse Student Business Award ‘Drentse Startup van het jaar’ gaat het om één tv-aflevering en presenteren Drentse bedrijven met een leeftijd tussen de nul t/m acht jaar oud zich aan een jury bestaande uit (startup) experts, ondernemers en investeerders. De finale van de competitie wordt op zondag 19 juni om 17:00 uur uitgezonden op RTL-Z en is één dag later te zien op Videoland. De jury wijst tijdens de finale aflevering op basis van een serie weegpunten het bedrijf met de meeste potentie aan als winnaar. De winnaar wordt gekroond tot de ‘Drentse Startup van het jaar 2022’.

Student Business Award
Student Business Award: de student startup competitie van Drenthe

De Student Business Award: ‘Waanzinnig sterk bereik’

De organisatoren van de Student Business Award rekenen erop dat de Drentse Startup zo’n 130.000 kijkers zal bereiken. ,,Dat is voor Drentse Startup een waanzinnig sterk bereik. Het is een teken dat we elk jaar slagen maken. We zijn klein begonnen en als je dit nu ziet, is het een groot succes voor Drents ondernemerschap.’’

Reikhalzend uitkijken naar potentieel

Bedrijven uit de provincie Drenthe kunnen zich weer inschrijven voor de komende editie van competitie. De organisatie kijkt reikhalzend uit naar het potentieel. ,,We hebben sterke winnaars gehad’’, vindt hij, ,,maar we zijn natuurlijk wel afhankelijk van het aanbod uit de provincie Drenthe. Ik ben erg benieuwd wat voor prachtige jonge bedrijven bij de komende editie de revue gaan passeren. Het is elk jaar opnieuw een leuke verassing’’.

Student Business Award
Student Business Award

Indrukwekkende student ondernemers in Drenthe

De organisatie ‘is als groep Drenten’ erg trots op de ontwikkelingen van award voor Drentse startups. ,,We hebben nu een serieus podium waarop startups uit de voeten kunnen. Dit biedt Drentse startups toegang tot een landelijke infrastructuur en met RTL-Z & Videoland ook met een serieus bereik. ’’