Broadcast Drentse Startup

Jury Broadcast Drentse Startup aflevering 1: v.l.n.r. Bakschik Martirosian, Arjan Koop, Karlijn ter Horst, Ronald Klarus en Dina Boonstra.

Wie mag zich Drentse Startup van het jaar 2020 noemen én wint 2.500 euro? Wordt SpaceTime Layers, OWNER of CuRe Technology de meest veelbelovende Drentse startup van het jaar? In een vernieuwde, bijzondere video-editie van de jaarlijkse verkiezing van de Drentse Startup maken de drie genomineerde startups jacht op de felbegeerde titel. Welke van de drie potentiële wereldveroveraars overtuigt de vierkoppige jury in de halve finale met hun pitch?

Jury halve finale

Wie van de genomineerden weet de jury in deze halve finale het meest te overtuigen? Onder toeziend oog van juryvoorzitter Ronald Klarus, partner bij Yspeert advocaten, luistert de jury naar de drie pitches. In de jury zitten ook Dina Boonstra, directeur van de NOM, en Arjen Koop, mede-oprichter en -eigenaar van Watter uit Assen. Bovendien is, zoals ieder jaar, de jury niet compleet zonder de winnaar van de vorige editie: Bakschik Martirosian van BMTEC uit Emmen.

Drentse Startup Aflevering 1:

De halve finalisten van de Drentse Startup staan te springen om hun pitch te geven tijdens de eerste aflevering. De komende twee weken gaan de founders uit de mooiste provincie van Nederland de strijdt met elkaar aan om de ‘Drentse Startup van het jaar’ te worden. Wie overtuigd de jury met zijn 60 seconden pitch en zien we terug in de volgende aflevering? Bekijk hieronder (vanaf 13 februari) de eerste aflevering .

Drentse Startup Aflevering 2:

Wie van de deelnemers mag daadwerkelijk zijn startup pitchen in de finale aflevering? Twee finalisten krijgen in aflevering 2 de kans om hun startup te pitchen aan een nieuwe jury. Dit betekend dat er nog een halve finalist moet afvallen in de eindstrijd van de Drentse Startup. Maar wie keert er huiswaarts?

De deelnemers nemen tijdens de finale aflevering alle drie plaats voor de grote led schermen. Bij een deelnemer wordt de spot erboven wit en deze deelnemer mag als finalist zijn startup pitchen aan de jury. De tweede finalist wordt later in het programma opdezelfde manier geselecteerd. Dan nemen de twee nog resterende deelnemers plaats voor de led schermen. Een startup mag pitchen, terwijl een andere startup huiswaarts keert.

De jury van finale van de Drentse Startup 2020 bestaat uit Ellen van Acht (Scapino en Ziengs), Stef van der Ziel (Jetstream en Streaminar), Claudia van der Pol (Apollo Group) en Vincent Kleine (Vince Group).