Pitch event

Bakschik Martirosian wint met BMTEC pitch event de ‘Drentse Startup 2017’.

Pitch event Drenthe

Een uitstekende manier om jezelf en je bedrijf in de schijnwerpers te zetten is om deel te nemen aan een pitch event. Dit doe je altijd met een sterk en uniek verhaal. Je pitcht verloopt pas echt lekker als je honderden bezoekers op het puntje van hun stoel krijgt. Al is het tijdens een pitch event ook belangrijk om communicatief een duidelijk verhaal te hebben. Vaak spreken ondernemers en vakspecialisten in vakjargon. Als je het volledige publiek goed wil bereiken is het ook belangrijk een duidelijke pitch te hebben die voor een breed publiek goed begrijpbaar is. 

Waarom? Juryleden kennen misschien je businessplan en hebben zich voorafgaand goed ingelezen. Dit is immers waarom ze in de jury zitten. Al wil je tijdens een pitch event niet alleen de jury overtuigen. Het publiek van een groot pitch event heeft deze voorkennis namelijk niet. En als jij als ondernemer de honderden bezoekers in de zaal niet je businessmodel kan uitleggen. Dan haakt de zaal af. Als dit gebeurd is dat echt een gemiste kans. Want tijdens een pitch event wil je naast het winnen van de prijs. Ook in contact komen met de zaal. Daar zitten namelijk je toekomstige klanten, journalisten die over je schrijven of de investeerders die de groei van je startup financieren. Alleen moet jij hun als ondernemer nog wel even overtuigen met een zinderende 60 seconden pitch.

Drentse ondernemers

Drentse ondernemers vinden het vaak een uitdaging om hun startup goed te pitchen. Want, hoe kom je tot de kern van je business? En hoe maak je er echt je eigen pitch van? Draag in je pitch in elk geval uit waar je als onderneming goed in bent. Pitch dit en onderbouw het met feiten en cijfers. Zonder dat dit een plat verkooppraatje wordt. Maak duidelijk wat je startup uniek maakt en positioneer dit met een sterk verhaal.

Pitch evenement Drenthe

Wil jij graag deelnemen aan een pitch evenement in de Provincie Drenthe? Dan heb je keuze uit twee initiatieven. Jij kunt het verhaal van je startup laten horen via de pitch competitie Young Business Award (prijzenpot 15.000 euro) of de pitch competitie ‘Drentse Startup‘ (prijzenpot 2.500 euro). 

Henk Brink
Gedeputeerde Henk Brink feliciteert winnaar pitch event.