Niels Palmers

Niels Palmers heeft als spin-off van de startup-competitie Young Business Award samen een aantal founding partners (Rabobank, Provincie Drenthe en RTV Drenthe) de startup-competitie ‘Drentse Startup’ opgericht met als doel om Drents ondernemerschap een zo’n groot mogelijk podium te bieden. De prijs is officieel een initiatief van de Young Business Award Foundation en wordt in 2020 voor de derde keer georganiseerd. Met de Drentse startup-competitie willen de organisatoren (waaronder Niels Palmers) meer aandacht en bekendheid geven aan het Drentse ondernemersklimaat en het ondernemerschap in de Provincie Drenthe bevorderen. Volgens Drentse Startup en Young Business Award oprichter Niels Palmers is dat nodig. ‘Drenten zijn vaak erg bescheiden. Het is moeilijk ze op een podium te krijgen. Wat niet terecht is, want er komen een aantal zeer succesvolle startups uit Drenthe’.

Niels Palmers
Niels Palmers founder van de startup-competitie ‘Drentse Startup’ van het jaar.

Startup-competitie Drentse Startup

Elk kaar krijgen alle Drentse Startups de kans om zich aan te melden als deelnemer van de startup-competitie. Aanmelden als deelnemer is gratis en vraagt alleen om een korte tijdsinvestering. Alleen bedrijven die gevestigd zijn in de Provincie Drenthe met een leeftijd tot vijf jaar oud mogen deelnemen aan de competitie. De afgelopen jaren deden er per jaar zo’n 50 a 75 Drentse bedrijven mee aan de competitie.

Elk jaar worden alle aanmeldingen voor de startup-competitie gescreend door een aantal experts. Vanuit alle aanmeldingen worden de halve-finalisten geselecteerd die de strijdt met elkaar aangaan. De beste drie startups gaan uiteindelijk door naar de finale van de startup-competitie. De finale van de ‘Drentse Startup’ vindt jaarlijks voorafgaand aan de finale van de Young Business Award (het grootste business-event in de Provincie Drente) plaats in het Atlas Theater in Emmen.